Wordpress is (nog steeds en verreweg) het meest gebruikte systeem voor website publicatie. Oftewel: héél véél websites zijn gebouwd met Wordpress. Cijfers die de ronde gaan op het internet: 26% van alle websites zijn gebouwd met Wordpress ( https://managewp.com/statistics-about-wordpress-usage) . Wordpress is een CMS (Content Management System) wat zoveel betekent dat het een systeem is om "content" (tekst, afbeeldingen, video) te beheren. Wordpress is van oorsprong een Blogger platform en is in de basis een systeem voor schrijvers die op een eenvoudige manier hun artikelen op het wereld wijde web willen publiceren. 

Voordelen

Wordpress is het meest populaire systeem voor website ontwikkeling. De conclusie moet dan ook zijn dat er heel veel mensen en instellingen zijn die voordelen zien in het gebruik van dit systeem. De komende tijd wil ik zoveel mogelijk voordelen benoemen en hier beschrijven. Kom nog een keer terug voor wat meer informatie. 

Nadelen

Populariteit is niet altijd een graadmeter wat betreft kwaliteit. Er zijn ook nadelen wat betreft het gebruik van Wordpress. Die wegen niet op tegen de voordelen. Toch kan het benoemen van de nadelen wel helpen om ook eens na te denken over andere oplossingen. De komende tijd wil ik proberen ook zoveel mogelijk nadelen te benoemen wat betreft het gebruik van Wordpress. Kom ook hiervoor nog een keer terug binnenkort. 

Templates, themes, templateclubs en Wordpress theme builders

Dewebmeester adviseert het gebruik van een template bij de start en ontwikkeling van een website. Zie bijvoorbeeld: Hoe en waarom van webdesign templates - Gratis design(templates) - Joomla templates - of pakket van Joomla template club? - En wat adviseren we wat betreft het gebruik van templates voor Wordpress? De komende tijd wil ik hier een overzicht publiceren van adviezen wat betreft het gebruik van Wordpress themes of templates. 

Themify

themify 250x250 Themify krijgt als eerste aandacht van me. Niet omdat dit voor iedereen de beste keuze zou zijn maar omdat ik vandaag hier een lifetime membership gekocht heb. Themify maakt mooie, complete Wordpress themes. Maar daarbij ontwikkelen ze ook een aantal zeer kwalitatieve Wordpress plugins. En de belangrijkte is de Wordpress Builder plugin waarbij de gebruiker via een "Drag and Drop" systeem elke Wordpress pagina kan aanpassen aan eigen wensen. Elk Wordpress theme van Themify heeft deze Builder plugin geintegreerd. Dat betekent dat de gebruiker van elk theme een unieke template kan maken. Klik op de afbeelding voor meer informatie. 

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 06 412 867 16

Email.: info@dewebmeester.nl

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.