Wordpress is (nog steeds en verreweg) het meest gebruikte systeem voor website publicatie. Oftewel: héél véél websites zijn gebouwd met Wordpress. Cijfers die de ronde gaan op het internet: 26% van alle websites zijn gebouwd met Wordpress ( https://managewp.com/statistics-about-wordpress-usage) . Wordpress is een CMS (Content Management System) wat zoveel betekent dat het een systeem is om "content" (tekst, afbeeldingen, video) te beheren. Wordpress is van oorsprong een Blogger platform en is in de basis een systeem voor schrijvers die op een eenvoudige manier hun artikelen op het wereld wijde web willen publiceren. 

Voordelen

Wordpress is het meest populaire systeem voor website ontwikkeling. De conclusie moet dan ook zijn dat er heel veel mensen en instellingen zijn die voordelen zien in het gebruik van dit systeem. De komende tijd wil ik zoveel mogelijk voordelen benoemen en hier beschrijven. Kom nog een keer terug voor wat meer informatie. 

Nadelen

Populariteit is niet altijd een graadmeter wat betreft kwaliteit. Er zijn ook nadelen wat betreft het gebruik van Wordpress. Die wegen niet op tegen de voordelen. Toch kan het benoemen van de nadelen wel helpen om ook eens na te denken over andere oplossingen. De komende tijd wil ik proberen ook zoveel mogelijk nadelen te benoemen wat betreft het gebruik van Wordpress. Kom ook hiervoor nog een keer terug binnenkort. 

Templates, themes, templateclubs en Wordpress theme builders

Dewebmeester adviseert het gebruik van een template bij de start en ontwikkeling van een website. Zie bijvoorbeeld: Hoe en waarom van webdesign templates - Gratis design(templates) - Joomla templates - of pakket van Joomla template club? - En wat adviseren we wat betreft het gebruik van templates voor Wordpress? De komende tijd wil ik hier een overzicht publiceren van adviezen wat betreft het gebruik van Wordpress themes of templates. 

Themify

themify 250x250 Themify krijgt als eerste aandacht van me. Niet omdat dit voor iedereen de beste keuze zou zijn maar omdat ik vandaag hier een lifetime membership gekocht heb. Themify maakt mooie, complete Wordpress themes. Maar daarbij ontwikkelen ze ook een aantal zeer kwalitatieve Wordpress plugins. En de belangrijkte is de Wordpress Builder plugin waarbij de gebruiker via een "Drag and Drop" systeem elke Wordpress pagina kan aanpassen aan eigen wensen. Elk Wordpress theme van Themify heeft deze Builder plugin geintegreerd. Dat betekent dat de gebruiker van elk theme een unieke template kan maken. Klik op de afbeelding voor meer informatie. 

Meindert docent applicatie ontwikkelaar Frontend en backend ontwikkelaar met expertise op veel vakgebieden

Als docent Applicatie Ontwikkelaar, ingenieur Milieubeheer, eerstegraads docent Maatschappijleer, verpleegkundige niveau 5, jeugdwerker en eigenaar van IT- en Webbureau Samuel Services, is het mijn volgende uitdaging om deze vakgebieden te combineren.

Opleidingen 

WUR - Universiteit Wageningen

 • Master of Science - Milieubeheer
 • Afgestudeerd in Luchtkwaliteit en Onderwijskunde, 1996

IVLOS, Universiteit van Utrecht

 • Eerste graads docent Maatschappijleer
 • Afgestuurd in 1997

LOI

 • HBO Webdesign – Webdevelopment en Programmeren C#

Bootcamps voor studenten MBO - HBO maar ook voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (VMBO - MAVO - HAVO - VWO)

alle banen op een rij Custom Tijdens een vergadering op het ROC kwam dit onderwerp toevallig ter sprake: een bootcamp voor onze MBO studenten. Het idee bleek bij iedereen enthousiasme te wekken. Een bootcamp, een week ver weg, een week zonder teveel afleiding waarbij de student zich kan focussen op één onderwerp.

Tijdens onze vergadering ging het over het vak PHP / MYSQL waar we zo snel geen goede docent voor konden vinden. Ik had daar te weinig tijd voor omdat ik me wilde richten op de ontwikkeling van het project in Kroatie. En toen ontdekten we dat één plus één, drie kon zijn. We zouden studenten naar Kroatie kunnen sturen voor een week om zo een intensieve cursus PHP / MYSQL aan te kunnen bieden. Twee vliegen in één klap. Het vak PHP zou zijn ingevuld en de studenten zouden een boost ervaren in hun ontwikkeling als Applicatie Ontwikkelaar. Een Bootcamp. Of een "Boostcamp". 

complete website pakketten mkb zzp wageningen Na 7 jaar ervaring met zakelijke klanten, blijkt er vooral interesse te zijn voor complete website pakketten. Dat is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor me. Hierbij wat uitleg zodat ook u snel online bent met een fantastische, professionele en complete website.

Wat zit er in een compleet pakket?

 Hieronder een lijst met diensten en producten die volgens mij deel moeten uitmaken van een compleet pakket:

 

 

Lijst benodigdheden website ontwikkeling

 1. Hosting (online schijfruimte, een database, emailadressen, dataverkeer)
 2. Een domeinnaam
 3. Een ontwerp of layout
 4. Invulling en aanpassing van layout naar wensen van klant
 5. Webteksten en afbeeldingen
 6. Functionaliteiten (webwinkel, forum, community, koppeling Social Media, gallery, fotoalbum, gastenboek, reserverings systeem, betaalsysteem enzovoorts)
 7. CMS (Content Management System om website ook zelf te kunnen beheren) inclusief gebruikersbeheer, artikelenbeheer en online edit opties.
 8. Instructie periode met online teaching (e-learning) en workshops en instructie op locatie.
 9. Optimalisering van website om vindbaarheid te vergroten.
 10. Online marketing.

Prijzen elders (al deze prijzen zijn exclusief 21% BTW).Ter info. De prijzen hieronder zijn mogelijk verouderd en geven een indicatie. Er zijn nog heel veel meer hosting bedrijven en er komen er steeds meer bij. Via dewebmeester.nl probeer ik het beste hosting pakket te vinden voor mijn klanten en mijn aanbieding is te vinden op www.dewebmeester.nl/cloudhost

Het werken met "Templates" lijkt steeds normaler en standaard te worden. Maar toch is er nog steeds een discussie gaande of dit de juiste manier van werken is. Vragen waar dewebmeester.nl mee te maken krijgt:

Facebook.com is in korte tijd wereldwijd het meest populaire sociale platform geworden. Dewebmeester.nl springt daar op in door uw bestaande website te integreren binnen dit gigantische netwerk van particulieren en bedrijven.

decmsmeester.nl is een concept van dewebmeester.nl waarmee wordt duidelijk gemaakt dat dewebmeester.nl ook specialist is op het gebied van CMS: een Control (Compleet) Management (Beheer) Systeem voor het opmaken en onderhouden (beheren) van uw website project.

Joomla is een specialisatie van dewebmeester.nl en ook van decmsmeester.nl . Joomla is een 'open source' CMS. In andere woorden: voor het gebruik van de CMS hoeft niet betaald te worden.

Joomla is uitgegroeid tot een geweldig, professioneel en compleet beheerssysteem voor elk type website. Indien eenmaal gekozen voor Joomla is men er van verzekerd dat men twintig jaar lang niet hoeft over te stappen op een ander beheers systeem. Naast een uitgebreide community van honderd duizenden deelnemers is dit systeem uit te breiden met inmiddels meer dan 10.000 extensies waarvan een deel commercieel en velen open source en gratis.

Een MKB bedrijf maar ook een ZZP'er heeft naast een website meerdere webapplicaties nodig voor klantbeheer, voorraadbeheer, administratie, planning en veel andere zaken. Via dewebmeester.nl kunt u al deze zaken laten integreren in uw website. Daarmee heeft u niet alleen een integratie van uw administratie in uw website maar ook de mobiele applicaties die beheer van uw data en mogelijk maakt. 

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 06 412 867 16

Email.: info@dewebmeester.nl

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.